Blomfrun

Blomfrun

Trädgårdens alla hörn

En blogg för alla som vill ge tips, råd och inspiration till att våga prova, våga misslyckas och våga skapa liv i sin trädgård.
Oavsett om du odlar i en kruka på balkongen eller i trädgården så finns det en plats för odling, för alla.

Praktiskt och flexibelt insynsskydd, vindskydd till din altan eller uteplats

TrädgårdsprojektPosted by Jeanette Sun, April 19, 2015 11:40:17

Med häckar skapar du rum, insynsskydd, vindskydd och mikroklimat. Gör det på din altan eller uteplats.

Bygg ett flexibelt grönt vindskydd/insynsskydd enkelt och praktiskt.

Vill du ha insynskydd utan att göra något permanent. Kanske vill du ha ett vindskydd på din altan. Här är ett tips på hur du ska lösa det.

Bygg en planteringslåda, tänk på att den måste vara hög för att plantorna ska trivas. För ett bra vinsskydd bör den vara mellan 1 -1,5 meter långa, mellan 40 -60cm bred samt en höjd på mellan 40-80 cm hög. Tänk på att ju större blomlåda i desto tyngre är den. Man kan naturligtvis bygga en mindre variant men tänk då på att tillsätta näring. Det är bra att isolera lådan om man planerar att ha den ute över vintern.

Måla lådan i önskad färg.

Montera på hjul, 4-6 st beroende på blomlådans, vindskyddets, insynsskyddets storlek. Tänk på att det alltid bör vara minst två bromsbara hjul, så att inte lådan börjar röra på sig, den är tung.

Isolera lådan med frigolit och täck insidan med någon form av plast/presenning.

Fyll blomlådan med jord gärna blandat med naturgödsel. Det är även bra om man lägger ner lite långtidsverkande gödsel.

Plantera önskad häckväxt avenbok, bok, liguster, vintergrön liguster eller kanske murgröna. Väljer du murgröna måste du bygga en spaljé som monteras i blomlådan.

Om du inte själv vill bygga din blomlåda eller behöver specialmått kan du kontakta mig på info@blomfrun.se så hjälper jag dig.

Nu har du ett flexibelt vindskydd, insynsskydd eller avgränsare till din uteplats  • Comments(0)//blogg.blomfrun.se/#post2